Gerontoloji Eğitim-Öğretim

Lisans Eğitim Programı

2024-2025 Güz Ara Sınav (Vize) Programı

2024-2025 Güz Lisans Haftalık Ders Programı

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Ders Programı 

2022-2023 GÜZ LİSANS DERS PROGRAMI

e-İmza Onaylı Ders İçerikleri:

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Gerontoloji Bölümü Ders İçeriklerini indirmek için tıklayınız.

Lisans programında okumaya hak kazanan adaylar ekteki müfredatta bulunun dersleri alırlar.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans Ders Müfredatı (İndirmek İçin tıklayınız.)

Lisansüstü Eğitim Programları

Tezli Yüksek Lisans

Gerontoloji Bölümü tezli yüksek lisans programı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Doktora

Gerontoloji Bölümü doktora programı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Uluslararası Programlar

Erasmus:

Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları 2014 yılına kadar devam ettirdikleri bütün programlarını (Erasmus, Leonardo, Grundtvig ve Comenius) Erasmus + kapsamında biraraya getirmiştir. Erasmus+  kişilere yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi, istihdam olanaklarının arttırılmasını amaçlamaktadır. Erasmus+ bu amaçlar doğrultusunca bireysel öğrenme fırsatlarını ve kurumsal işbirliklerini desteklemesi beklenmektedir. Erasmus Programı’ndan farklı olarak Erasmus + eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsamaktadır.

Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız…

Mevlana:

Mevlana Değişim Programı nedir?

Yükseköğretim Kurumu tarafından hazırlanmış Mevlana Kitapçığı’nda belirtildiği gibi; “Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır.” Bu program ile Yükseköğretim Kurumu’na bağlı olan üniversite bölümleri diledikleri üniversiteler ile ikili protokol imzalayabilirler.

Mevlana Değişim Programı’yla ilgili ayrıntılı bilgi için üniversitemiz koordinatörlük internet sitesini inceleyebilirsiniz.

Mevlana Değişim Programı’na kimler katılabilir?

Mevlana Değişim Programı’na Türkiye’deki herhangi bir yükseköğretim kurumunda örgün eğitim görmekte olan lisans ve lisansüstü öğrencileri katılabilirler.

Mevlana Değişim Programı ile nerelere gidebilirim?

Bu değişim programı ile öğrencilerimiz Akdeniz Üniversitesi’nin ikili protokol imzaladığı üniversitelere belirtilen dönemler içerisinde eğitim almaya gidebilirler.

Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız…

Farabi:

Farabi Değişim Programı’ YÖK tarafından 2009 yılında başlatılmış ve Farabi Değişim Protokolü imzalamış üniversitelerin öğrenci değişimini mümkün kılan yurt içi değişim hareketliliğidir. Her yıl YÖK tarafından belirlenen tarihlerde (Genellikle Mart ayı içerisinde) ilana çıkılarak başvuruların alındığı ve öğrencilerin akademik başarılarını (genel not ortalamaları) dikkate alarak değişime fırsat veya hak tanıyan bir süreçtir.

Farabi Değişim Programı, öğrencilerin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

Farabi Değişim Programına katılan öğrencilere sadece Güz Dönemi için YÖK tarafından karşılıksız burs ödemesi yapılmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız…

Eklenme tarihi :6.10.2022 14:11:23
Son güncelleme : 22.10.2024 16:11:02