Gerontoloji Etkinlikler

UGS – IX. Uluslararası Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Sempozyumu

Bu yıl dokuzuncusunun düzenleneceği sempozyum COVID-19 salgını dolayısıyla dijital ortam üzerinden yapılacak olup hazırlıklara başlanmış ve ulusal ve uluslararası gerontoloji alanında katılımcılar davet edilecektir.

Gerodut Ödülleri

Gerontolojide Kalitatif Araştırma Yöntemleri

Gerontolojide sadece nicel değil, aynı zamanda nitel araştırmalar da büyük önem taşımaktadır. Özellikle daha önce hiç veya çok az bilginin mevcut olduğu gerontolojik konuların ilk önce kalitatif araştırma yöntemleriyle araştırması gerekmektedir. Fakat bu alanda Gerontolojide büyük bir bilgi boşluğu bulunduğu da bir gerçektir. Bunu gidermek amacıyla Prof. Dr. İsmail Tufan kalitatif araştırma yöntemleri yeni bir eğitim programı başlatımıştır.

GeroAtlas60+Tazelenme Üniversitesi

Yaşı 60 veya üzeri kişiler için eğitim programıdır. Tazelenme Üniversitesi eşi benzeri olmayan bir eğitim modelidir. Türkiye’ye mahsustur. Dünyaya örnektir. Akdeniz Üniversitesi, Ulusal Yaşlılık Konseyi ve Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontonloji Derneği tarafından desteklenmektedir. 2000 yılında başlayan ve hala devam etmekte olan Gerontoloji Atlasının olumlu sonuçlarından birisi olarak 2016 yılında başlamıştır.

UGS – VIII. Uluslararası Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Sempozyumu

2016 yedinci defa düzenlenen sempozyumun sekizincisinin düzenlendiği sempozyuma, Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı Feyzullah Arslan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar ve Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği Başkanı Emine Ayık Tufan’nın yanı sıra Almanya, Avustralya, Avusturya, Kanada, Danimarka, Hindistan, Endonezya, İran, Japonya, İngiltere, Malezya, Norveç gibi birçok ülkeden ve Türkiye’deki çeşitli Üniversitelerin Tıp, Sağlık, Hemşirelik ve Sosyal Bilimler Fakültelerindeki öğretim üyelerinin katılımıyla 22-23 Ekim 2018 tarihinde ulusal ve uluslararası bir çok katılımcının katılımı ile  gerçekleştirildi.

Eklenme tarihi :6.10.2022 14:14:50
Son güncelleme : 6.10.2022 14:14:50