6 Haziran Diyetisyenler Günü Etkinliği

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerine yönelik “6 Haziran Diyetisyenler Günü” etkinliği 09.06.2020 tarihinde dijital ortamda düzenlendi. COVID-19 pandemisi sürecinde öğrencilerinden uzak kalan Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, interaktif dijital bir etkinlik planlayarak geleceğin diyetisyen adayları ile buluştu. “6 Haziran Diyetisyenler Günü”nün kutlanması amacıyla gerçekleştirilen programın açılışı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ÇOBAN’ın sağlıklı beslenme ve diyetisyenlerin önemi ile ilgili ilettiği mesaj ile başladı. Düzenlenen program kapsamında Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat BAŞ’ın akademisyenlik ve kariyer yolculuğunda yaşadıkları ile ilgili söyleşisi ile başlayan programımız, “Yolun Başındakiler/İçimizden Birileri” Bölümü ile devam etti. Bu bölümde araştırma görevlisi arkadaşlarımız asistan deneyimlerini, lisansüstü öğrencilerimiz ise Sağlık Bakanlığı diyetisyenliği ile ilgili ve kendi lisansüstü eğitim deneyimlerinden bahsetti. Programımızın son kısmında girişimci Uzm. Dyt. Yekbu KÖSEOĞLU ile diyabet diyetisyeni Uzm. Dyt. Gülşah BULUT da deneyimlerini paylaştı.

Mesafelere rağmen diyetisyen adayları ile buluşarak, “6 Haziran Diyetisyenler Günü” içten bir biçimde kutlandı.